TEB Bireysel Bankacılık Satış Direktörü Tuğbay Kumoğlu Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > 

“ODD ile işbirliğimiz artarak devam edecek”

Türk Ekonomi Bankası (TEB), ülke ekonomisinin lokomotifi otomotiv sektörüne finansman desteği sağlamanın yanı sıra sektörün gelişimine katkı sağlayacak çalışmalar yapıyor. Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) ile işbirliği kapsamında dernek üyelerine yönelik haftalık rapor hazırlayan TEB, bireysel ve ticari taşıt kredileri sektörünün gelişimi hakkında güncel bilgiler paylaşıyor. TEB Bireysel Bankacılık Satış Direktörü Tuğbay Kumoğlu, ODD ile yaptıkları işbirlikleri hakkında bilgi verdi.

Banka olarak otomotiv sektörünü yakından takip ettiklerini belirten TEB Bireysel Bankacılık Satış Direktörü Tuğbay Kumoğlu, “Dünya otomotiv üretiminde üst sıralarda yer alan Türkiye otomotiv sektörü, ülke ekonomisinin lokomotifi olarak öne çıkıyor. Sektör ekonomiye önemli ölçüde katkı sağlarken, ana sanayinin yanı sıra yan sanayi firmaları, yetkili satıcıları ve servisleriyle de büyük bir istihdam oluşturuyor” dedi.

ODD ile yakın bir işbirliği içinde olduklarını ifade eden Kumoğlu, şunları söyledi: “ODD’nin yayınları sektör gelişimini takip edebilmemiz açısından çok önemli bir kaynak. Güncel gelişmeler hakkında bilgi veren ve referans niteliğinde veriler sunan ODD yayınlarının sektöre büyük katkı yaptığını düşünüyoruz.”

ODD üyelerine özel rapor

TEB tarafından ODD ile işbirliği kapsamında, Nisan 2014’ten itibaren tüm dernek üyelerine gönderilmek üzere “Otomotiv Sektörü Kredi Gelişim Raporu” hazırlandığını belirten Kumoğlu, “ODD üyelerine özel olarak hazırladığımız bu raporlar haftalık olarak üyelere ulaştırılıyor. Raporlarda, detaylı olarak bireysel ve ticari taşıt kredileri sektörünün gelişimini ele alıyoruz. Ayrıca, 2013-2014 taşıt kredisi karşılaştırması, taşıt kredilerine uygulanan ortalama faiz trendleri gibi konulara yer veriyoruz. Raporlarımızın dernek üyelerinin çalışmalarına fayda sağladığına inanıyorum” diye konuştu.

ODD tarafından sektörün büyümesini ve bilinirliğinin artmasını sağlamak amacıyla, bu yıl 7 Ocak 2015’te beşinci kez düzenlenecek ODD Satış ve İletişim Ödülleri’ne de sponsor olduklarını ifade eden Kumoğlu, ODD ile işbirliklerinin çeşitli platformlarda artarak süreceğini sözlerine ekledi.

Taşıt kredisinde kişiye özel çözümler

Banka olarak, taşıt kredilerinde yüzde 9 civarında pazar payına sahip olduklarını ifade eden Kumoğlu, daha geniş kitlelere ulaşabilmek için anlaşmalı oldukları distribütör ve bayi ağını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. Kumoğlu şöyle devam etti: “Taşıt kredisi kullanmak isteyen müşterilerimizde maksimum memnuniyeti sağlayabilmek amacıyla talepleri hızla sonuçlandıran bir sistem oluşturduk. Müşterilerimize ödeme güçlerine en uygun finansal çözümleri üretebilmek amacıyla kişiye özel kredi alternatifler sunuyoruz”.

“Gücümüzü ve ekonomiye katkımızı artırmaya devam ediyoruz”

Türk bankacılık sektörü büyümesini sürdürürken, TEB’in de gücünü ve ekonomiye katkısını artırmaya devam ettiğini dile getiren Kumoğlu, 2014’ün üçüncü çeyreği itibarıyla sektörde en hızlı büyüyen üç bankadan biri olduklarını belirtti. Kumoğlu, “Bankamızın aktif toplamı yılın başından itibaren yüzde 15 artarak 61,5 milyar TL’ye ulaştı. Müşterilerimize ve ekonomiye sağladığımız desteğin önemli bir göstergesi olan kredilerin toplam aktifler içerisindeki payı yüzde 71 olurken, toplam mevduatımız yüzde 13 artarak 38,7 milyar TL’ye ulaştı. Banka olarak, ülke genelinde 10 binden fazla çalışanımız ve 553 şubemizle hizmet vermeye devam ediyoruz” diye konuştu.

“Sorumlu Bankacılık anlayışıyla çalışıyoruz”

Sadece finansal anlamda değil, finansal olmayan ancak ülkenin geleceği olarak gördükleri alanlarda da çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekleyen Kumoğlu, bu kapsamda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi: “Sorumlu Bankacılık anlayışımızla iki yıl önce başlattığımız TEB Aile Akademisi ile toplumun finansal okuryazarlık seviyesini yükseltmek ve tasarruf bilincini geliştirmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şubelerimizin yanı sıra STK ve kurumların daveti üzerine şube dışında da verdiğimiz eğitimlerle bugüne kadar 140 bin kişiye ulaştık. Son olarak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve UNICEF ile işbirliği kurarak, finansal okuryazarlık konusunun Türkiye’de ilk kez müfredata girmesine katkı sağladık. ‘Sanat Yoluyla Sosyal ve Finansal Eğitim’ projesiyle, 6-14 yaş aralığındaki 11 milyon çocuğa zorunlu ve seçmeli görsel sanatlar ve müzik derslerinde sosyal ve finansal okuryazarlık konuları öğretiliyor.”

Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) ile işbirliği içinde olduklarını belirten Kumoğlu, “Ekim’de, FODER ile finansal okuryazarlık konusunda kamuoyu yaratmak amacıyla düzenlediğimiz Finansal Okuryazarlık ve Erişim Zirvesi’nin ikincisini gerçekleştirdik. Kamu kurumları, özel sektör temsilcileri, akademisyenler, STK’ların bir araya gediği zirvede, toplumun finansal okuryazarlık düzeyini ve finansal hizmetlere erişim durumunu tespit etmek amacıyla Boğaziçi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz Türkiye’nin tek Finansal Okuryazarlık ve Erişim Endeksi araştırmasının ikincisini de açıkladık. Alanında tek olan bu çalışmayla ülke genelinde bireylerin finansal okuryazarlık ve finansal erişim durumunu ortaya koymuş olduk” dedi.

Kumoğlu, çocuklar için geliştirdikleri projeler hakkında şunları söyledi: “Çocuklara finansal okuryazarlık bilinci ve tasarruf alışkanlığı kazandırmak amacıyla geliştirdiğimiz TEB Çocuk Dijital Projesi ile 800 bin çocuğa eğlenceli ve basit bir dille, ekonomi ve tasarrufun yollarını anlattık. Sanat yoluyla öğrenilen bilgilerin daha akılda kalıcı olduğu bilgisinden yola çıkarak kurduğumuz TEB Çocuk Tiyatrosu ile 6 bin çocuğa ulaştık.”


Lütfen Tüm Üyelerimiz için Tıklayınız >




prev
next